lees pagina inhoud ga naar zoek pagina ga naar contact pagina

Hoe dient u een klacht in?

 

Elke uiting van onvrede over de dienstverlening van ARAG beschouwen wij als een klacht. Ook wanneer deze direct is opgelost. U kunt op drie manieren een klacht indienen. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een eerste reactie van het klachtenbureau, zij onderzoeken uw klacht.

 

Online klachtenformulier

U kunt gebruiken maken van ons online klachtenformulier.

ARAG klachtenformulier

Telefonisch

U kunt telefonisch of per fax contact met ons opnemen:

Tel: 033 43 42 420
Fax: 033 43 42 475

Per post

U kunt uw klacht opsturen naar:

ARAG klachtenbureau
Postbus 230
3830 AE Leusden

Klachtenrapportage 2023

In de klachtenrapportage staat hoeveel klachten we krijgen, wat de gemiddelde doorlooptijd is en hoeveel klachten zijn afgehandeld.

Klachtenbeleid

In het klachtenbeleid geeft ARAG aan hoe zij omgaat met de klachten en signalen van haar klanten.

Bent u niet tevreden over de uitkomst van uw klacht?

 

Dan kun u uw klacht of conflict voorleggen bij een van de onderstaande partijen.

 

Kifid

Als onze klachtbehandeling niet leidt tot een bevredigend resultaat, kunt u zich wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Het Kifid biedt consumenten, ondernemers en financieel dienstverleners met een klacht een laagdrempelige en deskundige conflictbeslechting als alternatief voor de rechter.

www.kifid.nl

Tuchtraad verzekeraars

De Tuchtraad Verzekeraars houdt toezicht op het gedrag van verzekeraars. Zij toetst klachten op basis van bindende zelfregulering van het Verbond van Verzekeraars. Consumenten kunnen in het algemeen niet rechtstreeks bij de Tuchtraad hun klacht neerleggen. Het Kifid kan tuchtklachten doorverwijzen naar de Tuchtraad. De Tuchtraad beoordeelt of een klacht gegrond is of niet. Als een klacht gegrond is, kan de Tuchtraad straf opleggen. Een straf kan variëren van een waarschuwing tot een berisping. Maar bijvoorbeeld ook het met naam en toenaam bekendmaken van de uitspraak. Ook kan de Tuchtraad het Verbond advies geven over het nemen van maatregelen tegen een verzekeraar. Zoals beëindiging van het lidmaatschap van het Verbond. De Tuchtraad kan geen schadevergoeding opleggen aan de verzekeraar.

Gaat de klacht over de naleving van de Gedragscode Verzekeraars, zoals een snelle en zorgvuldige schadeafhandeling? Dan kunnen verzekeringsklanten en andere belanghebbenden die niet terecht kunnen bij Kifid, wel zelf een klacht indienen bij de Tuchtraad.
Wilt u meer informatie? Raadpleeg het reglement van de Tuchtraad op tuchtraadverzekeraars.nl.

Naar de rechter

U kunt er ook voor kiezen om niet naar Kifid en/of de Tuchtraad te gaan, maar uw klacht voor te leggen aan de rechter.

Let op: Als u direct naar de rechter stapt, dan kunt u daarna niet meer naar Kifid. Als u naar de rechter gaat, kost dat geld; bemiddeling door Kifid is (grotendeels) gratis.