Bezwaar tegen uitspraak huurcommissie
Bij een huurgeschil kunt u de huurcommissie inschakelen. U moet naar de rechter als u het niet eens bent met de beslissing. Lees hier waar u op moet letten.
Leestijd: 1 minuut
Uitspraak huurcommissie
U woont in een sociale huurwoning en heeft ruzie met de verhuurder. Bijvoorbeeld over de huurprijs, een huurverhoging, de hoogte van de servicekosten of omdat er gebreken zijn.
Dan kunt u de huurcommissie inschakelen. Die behandelt uw huurgeschil en doet uitspraak. Deze uitspraak wordt deel van de huurovereenkomst. Hier moeten de huurder en verhuurder zich direct na de beslissing aan houden. Tenzij een van hen het niet eens is met de beslissing en naar de rechter gaat.
U bent het niet eens met de uitspraak huurcommissie
Als u het niet eens met de beslissing van de huurcommissie dan kunt u naar de kantonrechter. Of u nu huurder bent of verhuurder. Doe dit binnen acht weken nadat de huurcommissie de uitspraak heeft verzonden. Het is vrij ingewikkeld om dit zelf te doen, u heeft namelijk een dagvaarding nodig. Het is daarom verstandig die op te laten stellen door, of in samenspraak met, een gespecialiseerde huurrecht jurist. De dagvaarding wordt vervolgens uitgebracht door een deurwaarder.
Deze stappen kosten tijd. Wij adviseren u daarom niet lang te wachten met het inschakelen van juridische hulp. Na het uitbrengen van de dagvaarding vervalt de beslissing van de huurcommissie. De rechter doet een nieuwe uitspraak en daar moet u zich aan houden. Als u het niet met deze uitspraak eens bent, kunt u niet meer naar een hogere rechter.