Merkt u dat klanten later betalen? Of zelfs verzuimen te betalen? Als u bij ARAG verzekerd bent, incasseren wij openstaande facturen. Groot of klein, iedere vordering doen wij snel en met respect voor uw klanten. Om een snelle betaling van uw incasso-opdracht te verkrijgen houdt ARAG de doorlooptijd zo kort mogelijk. Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Dien uw incasso vordering in

Bent u ondernemer en bent u voor rechtsbijstand verzekerd bij ARAG? Dien via onderstaand formulier uw incassovordering gemakkelijk en snel in. U volgt de status van uw dossier online. Wilt u eerst meer weten over het indienen van uw vordering, of hoe het formulier werkt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Zo werkt ARAG Incasso

De incassoprocedure bestaat uit drie fases. Niet alle drie de trajecten zijn altijd noodzakelijk, bijvoorbeeld als uw debiteur direct de vordering betaalt. Is dit niet het geval, dan kunt u rekenen op ondersteuning en begeleiding van A tot Z.

1. Buitengerechtelijk traject

In de meeste gevallen is het voldoende als ARAG uw klant attendeert op een openstaande factuur. Dit is de snelste, meest gebruikte, oplossing waarbij er geen rechter aan te pas komt. ARAG richt zich hierbij vooral op het aanmanen van de debiteur, het weerleggen van eventueel verweer en in dien gewenst het in stand brengen van een betalingsregeling.

2. Gerechtelijk traject

Blijkt dat uw debiteur niet gevoelig voor aanschrijvingen en telefonische acties is? In overleg met u onderneemt ARAG voor u gerechtelijke stappen, krijgt u advies over de haalbaarheid en ontvangt u een gespecificeerd kostenoverzicht.
Besluit u dat u de rechter wilt inschakelen? Het hele vervolgtraject wordt door ARAG voor u geregeld. Van de dagvaarding en juridische bijstand tot het leggen van conservatoir beslag en het aanvragen van faillissement.

3. Executie traject

De rechter heeft geoordeeld. Nu rest alleen nog het uitvoeren van het vonnis met een gerechtsdeurwaarder. De gerechtsdeurwaarder regelt ARAG voor u, deze komt in actie bij dwangbevelen, beslaglegging en andere executiemaatregelen. Zo kan de vordering professioneel en snel afgehandeld worden

24/7 online status van uw incasso dossier

Bekijk online wat de status is van uw lopende incasso-opdracht(en) door in te loggen in uw digitale dossier. De voordelen van een online dossier:
• Altijd en overal toegang tot de actuele status van uw incasso-opdracht
• Bekijk alle in- en uitgaande correspondentie zoals brieven, e-mails en telefoongesprekken.
• Overzicht van ontvangen vorderingen

Vraag uw online dossier aan

Om inzage in uw digitale dossier te krijgen heeft u een registratiecode nodig. Vraag deze aan door een e-mail te sturen naar incasso@arag.nl of bel ons. Vervolgens logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

 

Wet Incasso Kosten (WIK)

Om u te beschermen tegen onnodig hoge incasso kosten geeft de Wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten specifieke kaders aan. Weet hoe het zit.

Checklist Incasso

  • Laat nieuwe relaties niet op rekening betalen
  • Maak gebruik van order- en ontvangstbevestigingen
  • Stop met leveren als er nog onbetaalde facturen openstaan
  • Maak gebruik van het retentierecht. Houd uw goederen vast tot er betaald is
  • Neem een eigendomsvoorbehoud op in de algemene voorwaarden
  • Hanteer een consequent incassotraject met duidelijke termijnen
  • Verzeker u voor rechtsbijstand inclusief incassodekking

Juridische documenten op maat

Maak binnen enkele minuten juridische documenten op maat. Volledig, in simpele taal en gepersonaliseerd voor uw bedrijf.