Ervaringen van onze medewerkers

Om je een beter beeld te geven wat werken bij ARAG inhoudt, laten we graag een aantal van onze medewerkers aan het woord. Van starters tot zeer ervaren collega’s. Je kunt verhalen lezen vanuit verschillende rechtsgebieden, maar ook van andere afdelingen zoals IT en Finance.
Je vindt ze allemaal hieronder.

daan harskamp controller arag

Daan Harskamp
Controller
Werkt bij ARAG sinds: 2017

Ik leer hier veel en krijg ruime verantwoordelijkheid. Hierdoor kan ik veel initiatief nemen en groei ik snel.

“Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie deed ik een meewerkstage binnen het team Finance & Control. Dat beviel zo goed, dat ik ook mijn afstudeerstage bij ARAG heb gedaan. Dat terwijl ik eigenlijk bij een bank of accountantskantoor wilde afstuderen. Maar ik voel me thuis in dit ambitieuze team. Sinds 2017 ben ik in dienst als Controller. Ik werk vier dagen per week bij ARAG en op vrijdag volg ik een studie. Op deze manier heb ik de master Accountancy & Control behaald en volg ik nu de RC-opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik hou van uitdaging. En wil mezelf ontwikkelen. Ons motto op de afdeling is: elke dag willen we beter worden dan de dag ervoor. Iedereen voelt dat zo en werkt daarnaar. Dat geeft een enorme drive. Dat verbeteren zie je bijvoorbeeld terug in dat rapportages nu veel meer geautomatiseerd verlopen. Hierdoor hebben wij de tijd om cijfers te analyseren. Dit maakt het mogelijk om het verhaal achter de cijfers te snappen en dit over te brengen aan bijvoorbeeld onze directie. Zo bieden we meerwaarde. En dat is precies wat ik wil.

ARAG is niet zo heel groot, hierdoor is mijn toegevoegde waarde heel goed zichtbaar. Bovendien ben ik geen klein radartje op een specifiek stuk, zoals je dat bij echt grote ondernemingen vaak ziet. Nee, ik overzie hier het hele financiële plaatje. Dat is boeiend en leerzaam. Ik zet graag m’n beste beetje voor. Dat wordt door mijn leidinggevende ook gezien. Hij besteedt oprecht aandacht aan mijn ontwikkeling. Doordat ik veel ruimte en verantwoordelijk krijg groei ik als professional. Dat maakt het werken hier elke dag interessant en leuk. En dat alles in een gedreven team bij een bedrijf met een mooie missie. ‘Gewone Nederlanders’ helpen als zij een juridisch probleem hebben. Dit totaalplaatje maakt ARAG voor mij een fijne werkgever.”

Daan Harskamp

arag aernoud van tilborg

Aernoud van Tilborg
Expert jurist Bestuursrecht
Werkt bij ARAG sinds: 1989

Ik help graag klanten om hun recht te halen. Nieuwe medewerkers help ik groeien, zodat zij dit ook kunnen doen.

“Na vier jaar bij de overheid wilde ik een meer dynamische baan in het bestuursrecht. En die vond ik bij ARAG. Ik dacht ook hier vier jaar te blijven, maar dat is nu dus 30 jaar. Dit komt doordat ik veel verschillende dingen heb kunnen doen. Nu ben ik expert bestuursrecht, maar ik ben bijvoorbeeld ook teamleider arbeidsrecht geweest en heb meegewerkt aan het opzetten van de afdeling Bouw & Bestuur (nu Vastgoed) en ons Servicecenter.

Dossiers afhandelen, mensen helpen. Het blijft leuk. En daarom werk ik hier nog elke dag met plezier. Sinds 2013 houd ik mij nog uitsluitend bezig met bestuurs- en onderwijsrecht. Naast zaakbehandeling begeleid ik starters en stagiairs. Ook geef ik invulling aan het opleidingsprogramma en geef ik intern les. Ik zie graag dat jongeren kunnen groeien. In het vak, maar ook als mens. Zelf ging ik rechten studeren, nadat ik de vader op wiens kinderen ik vroeger paste hierover hoorde. Zijn verhalen boeiden mij. Dat inspireren probeer ik nu op mijn beurt ook te doen.

Je merkt echt dat dit een familiebedrijf is. Er moet hard gewerkt worden, maar er is oog voor de medewerker. En als je iets wilt, dan lukt dat hier. Alles rondom het werk is prima geregeld. Aragiaans goed zeg ik wel eens. We werken met een fijn team. Jammer dat er ook mensen weggaan, maar het lukt altijd weer om de juiste mensen aan te nemen. Ik doorleef de ARAG-cultuur. Hierdoor kan ik goed inschatten of iemand bij ons past en het leuk gaat hebben. Dat is toch vooral waar het om draait!”

Mr. Aernoud van Tilborg

arag sharita misrielal

Sharita Misrielal
Juridisch medewerker incasso
Werkt bij ARAG sinds: 2010

Ik wil dat iemand krijgt waar hij recht op heeft, daar zet ik alles voor in wat nodig is.

“Acht jaar geleden ben ik bij ARAG gestart als incassomedewerker. Dat past goed bij mijn achtergrond als medewerker van een deurwaarderskantoor. Inmiddels ben ik juridisch medewerker. Ik help verzekerden bij het weerleggen van het verweer van een klant of opdrachtgever die niet betaalt. Het is uitdagend om uit te zoeken wie gelijk heeft. Als nodig dagvaard ik de wederpartij en voer de gerechtelijke procedure.

Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen, Bij ARAG kan dat volop, Ik leer veel in de praktijk en mag opleidingen doen. Na het volgen van de tweejarige opleiding Recht & Praktijk kon ik procedures gaan voeren en eenvoudige comparities doen. Dat smaakte naar meer. Nu ben ik 3e-jaars student hbo-rechten. Het is gaaf te merken dat ik inhoudelijk sterker word en steeds moeilijker zaken aan kan. Dat is de uitdaging die ik graag wil.

Ik ben een vraagbaak voor starters in ons team. Begeleid stagiaires en voer sollicitaties. Dat maakt mijn baan interessant. Maar het zit ‘m vooral in de werkinhoud. Zaken winnen. Soms heeft een zaak ogenschijnlijk weinig kans van slagen. Als ik dan al het haalbare heb gedaan en de rechter de zaak aan ons toewijst, voelt dat zo goed! Ik ben begaan met mensen. Ik wil hun probleem oplossen. Bij een eenmanszaak die een grote vordering heeft, zie je dat het geld hard nodig is. Als zij in hun gelijk staan en hun klant betaalt niet, dan zet ik echt alles op alles. Ik wil dat iemand krijgt waar hij recht op heeft. Het recht toegankelijk maken is wat mij drijft.”

Sharita Misrielal

arag jelle muilwijk

Jelle Muilwijk
Senior System Engineer IT
Werkt bij ARAG sinds: 2016

Ik wil er altijd een mooie dag van maken en collega’s helpen met allerlei problemen.

“Na 24 jaar detacheringswerk wilde ik een carrièreswitch. Ik werkte bij grote bedrijven en deed vaak projecten voor langere periodes. Hierdoor leek ik een interne collega, maar toch was ik dat niet. Dat wilde ik anders. Ik wilde graag bij een bedrijf werken met naam en uitstraling, liefst in de buurt. Zo kwam ik bij ARAG terecht. Tijdens de uitgebreide kennismaking voelde ik mij al snel thuis. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Ik doe systeem- en netwerkbeheer. Maar als er op andere terreinen veel werk is dan help ik daar ook gewoon even mee. Het werk is verrassend en anders dan ik gewend was. Je krijgt direct veel verantwoordelijkheid. Al in mijn 2e week was ik verantwoordelijk voor de inrichting van de ict van onze nieuwe vestiging in Rotterdam. Daarbij kwam mijn brede ervaring goed van pas. We zijn ook veel met vernieuwingen bezig waarin je van alle markten thuis moet zijn.

Het is hier hard werken, maar met zulke leuke collega’s is dat helemaal niet erg. En het wordt gewaardeerd! Wat ik ook boeiend vind is dat elke dag anders is. Je moet vaak snel schakelen en je spreekt mensen in het hele bedrijf. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. ARAG is voor mij een perfecte combi qua inhoud en werkplezier.”

Jelle Muilwijk

arag rian eversRian Evers
Advocaat Arbeidsrecht
Lid Vereniging Arbeidsrechtadvocaten Nederland (VAAN)
Werkt bij ARAG sinds: 2006

Bij ARAG help ik een breed scala aan mensen en word ik juridisch uitgedaagd. Dat drijft mij!

“Na mijn rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik bij ARAG als jurist aan de slag gegaan. Niet veel later ben ik advil geworden, oftewel advocaat in loondienst. Ik voer een algemeen civiele praktijk, met arbeidsrecht als specialisatie. Ik vind het fijn dat ik een breed scala aan mensen kan helpen bij het oplossen van hun juridisch probleem. Van particulier tot mkb’er. En zowel grote als kleine zaken. Elke zaak is belangrijk.

Elk jaar zijn er wel een paar heel uitdagende zaken waar ik m’n tanden in kan zetten. Deze zaken zijn groot of er speelt een juridisch interessant probleem. Het leuke aan het werken bij ARAG is dat ik dit soort zaken van begin tot einde zelf mag uitvoeren. Geen ‘elleboogpraktijken’ bij ons. In dat opzicht werkt het hier als bij een klein advocatenkantoor. De sfeer is informeel en we gunnen elkaar veel. Aan de andere kant; wij hebben wel de kennis en faciliteiten van een groot kantoor. Dat werkt heel goed. ARAG is voor mij het beste van twee werelden.

Procederen blijft leuk, het houdt mij scherp. Wat mij ook scherp houdt is het ARAG-opleidingsprogramma. De opleidingen zijn Cedeo gecertificeerd en in lijn met de eisen van de Orde van Advocaten. Hierdoor kan ik mij verder ontwikkelen en PE-punten behalen. Bij ARAG krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheid. Je kunt het hier dan ook zo aantrekkelijk maken als je zelf wilt. Ik ben toegewijd als advocaat, maar wil het ook privé goed kunnen regelen. Hoe ik werk & privé bij ARAG kan combineren werkt voor mij perfect. Het is een degelijke en menselijke werkgever.”

Mr. Rian Evers

arag maarten engelen

Maarten Engelen
Actuaris Finance & Control
Werkt bij ARAG sinds: 2017

ARAG stimuleert om te groeien en te leren, als mens en vakinhoudelijk.

“Na het afronden van mijn master quantitative finance and actuarial science (econometrie) en een eerdere stage bij ARAG ben ik hier in dienst gekomen. Dit is een baan waarin ik mijn talenten kwijt kan. Die aansluit op mijn interesses én waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen. Ik ben met meerdere facetten van het actuaris-vak bezig. Bovendien kan ik flexibel werken in een ambitieus en jong team. Dat maakt het werken hier echt interessant.

Ik heb zowel intern als extern opleidingen gevolgd, zoals over pricing en productontwikkeling. Recent heb ik de executive master voor actuarial science afgerond. Nu kan ik mij inschrijven in het register voor actuarissen. Dit sluit helemaal aan bij het groeipad dat ik voor ogen heb. Als actuaris moet je continue blijven leren. Alleen al omdat je altijd op de hoogte moet zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Niet alleen binnen het vak, maar ook in wet- en regelgeving. Dat ARAG hierin faciliteert vind ik mooi.

Ik ontwikkel nieuwe methodieken waarmee wij zaken slimmer en efficiënter kunnen doen. Ook maak ik rapportages en rendementsberekeningen. Op dit moment ontwikkel ik een nieuw model voor het voorspellen van de schadelast. Dat is best een uitdaging, omdat veel klantgegevens bij onze tussenpersonen liggen. Dit maakt het lastiger om deze data te ontsluiten, koppelen en analyseren. ARAG heeft als ambitie om een smart insurer te zijn. Dat geeft ook op het vlak van data-science veel mogelijkheden en uitdagingen. Prima, want daar hou ik van. Ook als je geen jurist bent is ARAG een aantrekkelijke werkgever!”

Maarten EngelenTerug naar Werken bij ARAG